Frontview Magazine

 

möta Göteborgs egen da Vinci Yahya Can..”

www.frontviewclub.se/ 

Välkommen till Frontview Magazine, livsstilsmagasinet för dig som bor på Norra … Nyheter Väst från en annan sida, möta Göteborgs egen da Vinci Yahya Can, …
Härifrån ni kan kolla, läsa på hela intervjun;
Ha det så gott!
Yahya CAN.

DURGÉS TRAFIKSKOLA AB – ENTREPRENÖRIELLA GÖTEBORG

oldschool_bild

Ända sedan det här lyxåkets dagar har Durgés bedrivit gentlemannautbildning.

HISTORIA:
I Göteborg startade Sveriges första Trafikskola. Anders Skogs Chaufförskola 1906, denna övertogs av Ivar Durgé och ombildades till Durgés Bilskola 1919.

Ivar som var polis i Göteborg skaffade bil och licens att köra den. På den tiden var Automobil en stor nyhet och händelse. Folk på stan var nyfikna på  både bilen och konsten att köra. Ivar sadlade om och öppnade chaufförsskola där gentleman kunde utbilda sig. Ivar var även med att bilda STR Sveriges trafikskolors riksförbund 1939.

http://www.durges.se/om-oss/historik/

IDAG:

Idag fjärde generationen driver ”Durgés Trafikskolan AB” vidare.

http://www.durges.se/

Göteborgs Stad har en vision för att bli  entreprenöriella till år 2021.

Läs mer om

http://www.goteborg2021.com/jubileumsprojekt/det-entreprenoriella-goteborg/

www.businessregion.se/sv/forstudierapport-entreprenorskvarter  

MIN TANKE:

Om vi ska hitta en lämpligt plats för att koppla historian och göra inredning som passar till detta tiden och samla andra redskap, verktyg, utbildningsmaterial etc. och upplysa och skapa rätt förutsättningar för att koppla samman historian med K-Märkt och om vi därtill skaffar skulptur som en konstnärlig symbol och placerar med en informativ text som förklarar vad saken gäller, kan det på så sätt bli en riktigt levande symbol sist men inte minst bli riktigt unik attraktions plats…

Så kan man just nu och i framtiden se till att man känner sig ”görgla´ å änna stolt”.

 

Yahya CAN
blogg@yahyacan.se

Kom ihåg, Göteborgsandan är en konst där man utan fördomar samarbetar tillsammans 
för Göteborg och för Göteborgare.

”Utmärk(t) Göteborg” fyller 1 år och vi firar med glädje…

 

Nu har vi på http://blogg.yahyacan.se/ varit igång i ett år. Under första året har vi träffat massor av spännande människor. Inte minst har vi skrivit en del inlägg som lästs av många unika besökare. Vi har byggt allt av egen kraft utan att slussa eller köpa trafik. Vi förlitar oss på organisk tillväxt där våra kära läsare har gillat, delat och kommenterat våra artiklar. Det är tillsammans med alla läsare som vi lyckats!

Utvecklingen under den senaste tiden har tagit fart och vi har flera spännande samarbeten på gång som vi kommer att rapportera om löpande under året. Fortsätt läs, tipsa, gilla, kommentera och dela våra inlägg så att vi tillsammans kan fortsätta växa och skriva sköna inlägg.